Ultimele Știri

VIDEO: Bombardamente în Siria și raiduri la Istanbul. SUA își poate intensifica operațiunile aeriene

bombardamente

Vineri dimineața au fost bombardate obiective ale grupării Stat Islamic în Siria, de către autoritățile turce şi au efectuat raiduri împotriva militanţilor organizaţiei extremiste în peste 100 de locuri din Istanbul.

Avioane de vânătoare F-16 au bombardat trei obiective ale grupării Stat Islamic în Siria, relatează BBC News Online.

În urma unor confruntări înregistrate joi la frontiera turco-siriană, decizia privind lansarea raidurilor aeriene a fost luată în cadrul unei reuniuni de securitate. Avioanele de vânătoare ale Turciei au atacat oraşul de frontieră Havar, dar nu au pătruns în spaţiul aerian sirian.

Mai multe raiduri în vederea arestării unor presupuşi militanţi ai grupării Stat Islamic, în peste 100 de locuri din Istanbul, au fost efectuate, de asemenea, vineri dimineața, de poliția turcă. Mai mult de 250 de persoane au fost reţinute în cadrul operaţiunilor antiteroriste declanşate de poliţia turcă, iar o femeie a fost ucisă într-un schimb de focuri cu poliţiştii.

Turcia va permite Statelor Unite să efectueze raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic de la baza aeriană Incirlik, situată la frontiera cu Siria.

Astfel, SUA vor intensifica operaţiunile aeriene împotriva SI, după un acord încheiat în urma unei convorbiri telefonice de miercuri între preşedintele american, Barack Obama, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Forţele de ordine au descins la peste 100 de adrese din 13 oraşe, inclusiv Istanbul, Ankara, Izmir şi Sanliurfa, reţinând 251 de persoane. Femeia, membră a mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), a fost ucisă în cartierul Bagcilar din Istanbul, într-un schimb de focuri cu poliţia. Poliţia din Sanliurfa a precizat că 35 de persoane care au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK0) au fost arestate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*