Ultimele Știri

Bolșevicii de la Elie Wiesel ne șterg istoria

mircea vulcanescu

Mai multe tricouri au fost interzise în România din cauză că promovează cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității. Cel puțin asta este acuzația Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România (INSHR) Elie Wiesel, scrie napocanews.ro.

Institutul a cerut „autorităţilor să intervină pentru retragerea de pe un site a produselor care afişează chipurile lui Mircea Vulcănescu, Radu Gyr şi Pr. Gheorghe Calciu pe motiv că aceştia sunt «criminali de război» şi că intră sub incidenţa articolului 5 din OUG 31/2002completatăcu legea 217/2015. Alături de cele 3 chipuri, a fost solicitată şi retragerea motto-ului site-ului «Ne vom întoarce într-o zi»”.

Iar administratorii site-ului legendevii.ro s-au conformat. Drept dovadă stă mesajul postat pe site.

În ceea ce privește legea, aceasta spune, potrivit articolului 4, că „nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1), (2) sau (21), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public”.

Dacă tricouri cu Mircea Vulcănescu sau Radu Gyr nu mai putem cumpăra, pe site-ul în cauză putem găsi alte tricouri cu alte personalităţi. Spre exemplu, de aici se poate cumpăra un tricou de damă cu Petru Țuțea. Pe lângă filosof, există obiecte vestimentare și cu potretele altor personalități, printre care Smaranda Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Valeriu Gafencu etc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*