Ultimele Știri

Bolnavii vor fi nevoiți să vină la spital cu medicamentele de acasă

Pacienţii spitalului Clinic Municipal Oradea vor ajunge să vină de acasă cu medicamente, pentru a putea fi tratați în spital. De vină pentru această situație este scăderea preţurilor medicamentelor, în urma cărora furnizorii nu au mai livrat produse farmaceutice. Medicamentele rămase în magazia spitalului vor ajunge pentru cel mult încă două săptămâni.

Este posibil ca pacienţii incluşi în programele naţionale de onocologie, hepatită sau HIV, să fie nevoiți să își cumpere singuri medicamente, conform unui anunț făcut de municipalitatea şi directorul economic al spitalului municipal din Oradea.

„Am făcut comenzi firmelor pentru a ne livra medicamente la noile preţuri. Firmele practic refuză să facă acest lucru. Ca atare suntem în imposibilitatea de asigura toate medicamentele pacienţilor noştri”, a afirmat Ilie Blojan, primarul din Oreadea. 

Maria Silaghi, directorul economic al spitalului, declară că furnizorii de produse farmaceutice refuză să le livreze produse la prețuri atât de mici, astfel, viața bolnavilor cronici ar putea să atârne de un fir de ață.

Din magazia spitalului lipsesc 80 de medicamente, lucru care se poate dovedi destul de grav pentru bolnavii de hepatită, cancer sau SIDA, care mai au doar două săptămâni în care dispun de tratament medicamentos. Între timp,  reprezentanţii Minsiterului Sănătăţii dau vina pe conducătorii spitalelor pentru situația critică în care au ajuns.

Reamintim că în urma unui ordin al Ministrului Sănătăţii, din luna iunie, s-a stabilit reducerea preţurilor maxime ale medicamentelor, unele scăderi ajungând chiar şi la 20%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*