Ultimele Știri

Bogdan Olteanu: ”Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi, pot contribui pe viitor la forţa de muncă”

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu declară că refugiații s-ar putea dovedi utili pentru forţa de muncă, prin competenţele şi abilităţile lor, deşi pe termen scurt presupun o cheltuială pentru statele membre. 

Olteanu, care şi-a exprimat opinia personală la conferinţa „Romania Investor Days”, fiind întrebat care va fi impactul sosirii imigranţilor în Europa din perspectivă economică, este de părere că refugiații se vor dovedi utili pentru statele care îi primesc, deoarece în viitor vor fi utili pentru forța de muncă.

„Pe termen scurt vor fi nişte cheltuieli, pe care cred că un continent bogat şi le poate permite, iar pe termen lung va fi o oportunitate puternică pe care un grup de ţări bine administrate, cum se presupune că suntem, o pot gestiona. Poate pe termen lung vom putea profita de abilităţile şi competenţele imigranţilor şi ei pot devein parte a forţei de muncă din Europa şi din structura unei pieţe mai bune a muncii în viitor”, consideră Olteanu.

Acesta recunoaște că țările vor înregistra cheltuieli destul de mari în ceea ce îi privește pe imigranți, însă aceste cheltuieli ar trebui să fie încurajate.

„Gândiţi-vă câte laude au fost aduse Germaniei că au ridicat cheltuielile, sunt 10 miliarde euro, şi nu neapărat pentru infrastructură, aşa cum se aştepta. (…) Menţionez că nu exprim poziţia Băncii Naţionale, ci o opinie personală. Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi. Oricine este un refugiat şi are acest statut ar trebui să fie binevenit”, a concluzionat Olteanu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Bogdan Olteanu: ”Refugiaţii ar trebui să fie bineveniţi, pot contribui pe viitor la forţa de muncă”

  1. Prapaditilor penali, voi nu puteti hrani Romania si vorbiti de refugiati „bineveniti”? Ce sa le dati? Apa cu paine?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*