Bogdan Olteanu a fost adus la DNA

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 august 2016
  • Justiție
bogdan olteanu

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost adus la DNA, miercuri dimineață, pentru noi proceduri în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență.

Surse judiciare au precizat că Olteanu a fost adus din arestul Poliției Capitalei la solicitarea procurorului de caz care ar fi cerut depunerea de noi înscrisuri, relatează Agerpres.

Pe 12 august, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile.

Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență și este în arest la domiciliu din 29 iulie, iar în 1 august a demisionat din funcția de viceguvernator al BNR. Conducerea Camerei Deputaților a luat act în 10 august de demisia lui Bogdan Olteanu.

Anchetatorii arată, în referatul prin care au cerut instanței supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci președinte al Camerei Deputaților, a mers în Delta Dunării, însoțit de o altă persoană, care a intermediat discuția cu omul de afaceri. ”Transportul celor doi în Deltă s-a realizat cu un elicopter”, potrivit documentului citat.

În schimbul folosirii influenței sale pentru numirea în postul de guvernator al rezervației Delta Dunării, Olteanu a cerut un milion de euro pe care urma să-i primească în numerar, susțin procurorii. Persoana care a fost numită ca guvernator a fost chemată la Guvern pe 2 septembrie 2009, cu două săptămâni înaintea adoptării hotărârii de desemnată pentru acel post, mai arată anchetatorii.

Transferul banilor ceruți de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrași în numerar în trei tranșe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *