Ultimele Știri

Bogdan Mazuru: Măsurile MAE în turul doi sunt insuficiente

Ambasadorul României la Paris, Bogdan Mazuru, atrage atenția asupra problemelor care pot avea loc în turul II al alegerilor prezidențiale. Mazuru spune că măsurile luate de Ministerul Afacerilor Externe sunt insufiente având în vedere faptul că numai în Paris se vor prezenta la urne aproape 10.000 de români, după consultările avute cu asociațile românilor din Franța.

„Decizia luată e binevenită pentru alte secţii de votare din străinătate, dar e o măsură care nu va avea efecte la Paris. La Paris, în primul tur din 2 noiembrie, am beneficiat de numărul maxim de ştampile, numărul maxim de cabine şi numărul maxim de membri din comisiile de vot în doi noiembrie”, a declarat ambasadorul României în Franţa.

Bogdan Mazuru, i-a anunțat la întâlnirea de vineri pe oficialii Ministerului Afacerilor Externe despre faptul că măsurile luate nu sunt suficiente, având în vedere numărul mare de votanți din Paris. 

„Bineînteles că orice măsură pentru fluidizarea procesului de vot e absolut binevenită, cu siguranţă că ne vom mişca mai bine pentru organizarea turului doi de scrutin. Eu nu vorbesc pentru ceilalţi colegi ai mei, vorbesc doar pentru ce se poate întâmpla la Paris. Şi pentru Paris aceste măsuri sunt insuficiente”, a mai adăugat ambasadorul.

Bogdan Mazuru a afirmat că numărul de secții de votare a rămas același ca în primul tur de scrutin și „estimează că numărul de cetăţeni români care va dori să participe la votul din 16 noiembrie va fi mai mare decât la cel din turul întâi”.

„Mă aştept la un număr considerabil de cetăţeni români care să vina pentru a-şi exprima votul. Avem semnale din partea asociaţiilor de români, estimările lor privind numărul de votanţi în 16 noiembrie: e vorba despre nouă – zece mii de cetăţeni români care vor dori să voteze. În aceste condiţii, vom avea dificultăţi, dacă numărul de secţii de votare rămâne cel din data de doi noiembrie”, a atras atenţia ambasadorul României la Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*