Ultimele Știri

Boeing ar putea vinde 100 de avioane de pasageri în Iran. Care este ultimul obstacol în încheierea acestei afaceri

Compania americană Boeing negociază vânzarea a 100 avioane de pasageri către Iran, ultimul obstacol în această privinţa fiind permisele de la Departamentul american al Trezoreriei.

Tranzacţia  ar putea marca prima intrare majoră a unei companii americane pe piaţa iraniană după acordul nuclear de anul trecut, relatează AP.

Ali Abedzadeh, şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran precizează că negocierile s-au desfășuart în mai multe etape: “Ambele părţi – Iran şi Boeing – au ajuns la un acord scris pentru cumpărarea de avioane Boeing”.

Pe de altă parte, compania americană Boeing a refuzat să comenteze discuţiile sau cifra de 100 de avioane, atribuită lui Abedzadeh.

Această afacere ar putea fi însă dificilă din cauza obstacolelor de reglementare și a sancțiunilor americane, care rămân în vigoare și după implementarea acordului nuclear. În pofida eforturilor depuse de către Departamentul de Stat al SUA pentru a încuraja comerţul cu Iranul, multe firme americane rămân îngrijorate cu privire la implicaţiile juridice şi politice ale acordurilor cu această ţară, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*