Boeing ar putea vinde 100 de avioane de pasageri în Iran. Care este ultimul obstacol în încheierea acestei afaceri

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iunie 2016
  • Externe

Compania americană Boeing negociază vânzarea a 100 avioane de pasageri către Iran, ultimul obstacol în această privinţa fiind permisele de la Departamentul american al Trezoreriei.

Tranzacţia  ar putea marca prima intrare majoră a unei companii americane pe piaţa iraniană după acordul nuclear de anul trecut, relatează AP.

Ali Abedzadeh, şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran precizează că negocierile s-au desfășuart în mai multe etape: „Ambele părţi – Iran şi Boeing – au ajuns la un acord scris pentru cumpărarea de avioane Boeing”.

Pe de altă parte, compania americană Boeing a refuzat să comenteze discuţiile sau cifra de 100 de avioane, atribuită lui Abedzadeh.

Această afacere ar putea fi însă dificilă din cauza obstacolelor de reglementare și a sancțiunilor americane, care rămân în vigoare și după implementarea acordului nuclear. În pofida eforturilor depuse de către Departamentul de Stat al SUA pentru a încuraja comerţul cu Iranul, multe firme americane rămân îngrijorate cu privire la implicaţiile juridice şi politice ale acordurilor cu această ţară, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *