Ultimele Știri

Boala limbii albastre atacă animalele din Transilvania!

Alte două focare de infecţie cu boala limbii albastre au fost confirmate în judeţul Mureş. Autorităţile au luat primele măsuri, iar târgurile organizate în judeţ au fost închise pe o perioadă nedeterminată.

Se pare că boala limbii albastre nu se transmite de la animal la animal, nu există nici posibilitatea ca să fie transmisă la om în mod direct şi nici prin alimente.

„Boala limbii albastre afectează rumegătoarele domestice şi sălbatice şi se transmite prin culicoide (musculiţe înţepătoare). În acest sens se vor dispune măsurile legale privind restricţiile la mişcarea animalelor conform planului de contingenţă şi a manualului operaţional specific acestei boli”, se precizează în comunicatul de presă.

Prefectul de Mureş, Vasile Liviu Oprea, care este şi preşedinte al Centrului Local de Combatere a Bolilor, a dispus, luni, închiderea tuturor târgurilor de animale din judeţ, pe perioadă nedeterminată, după confirmarea bolii limbii albastre la patru vaci şi patru oi din comunele mureşene Vânători şi Brâncoveneşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*