Ultimele Știri

BNR lansează o monedă dedicată împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Banca Națională a României a anuntat printr-un comunicat ca a lansat miercuri în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Monedele din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 250 de monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 330 lei bucata.

Monedele, care au putere circulatorie pe teritoriul României, au forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutate de 31,103 grame și cant zimțat.

Aversul monedei prezintă un ofițer român din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care ține în brațe un copil, simbolizând bucuria victoriei. Inscripția „ROMÂNIA”, anul de emisiune „2015”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”.

1

Reversul monedei redă o compoziție care ilustrează distrugerile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial, inscripțiile „ÎNCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL”, „70 ANI” și „1945” — anul terminării războiului.

2

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*