Ultimele Știri

Blaga, protejat de DNA: Denunțurile grave din dosarul ”Microsoft-EADS”, care îl vizează pe liderul PNL, sunt neluate în seamă de un an

Vasile_Blaga

Numele lui Vasile Blaga apare cel mai des în dosarul ”Microsoft-EADS”, după ce au fost trimiși in judecată oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae, ex-primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor. Cu toate acestea, informațiile care îl incriminează pe Vasile Blaga par să fie ignorate de procurorii DNA.

Există mărturii despre modul în care acesta ar fi coordonat banii proveniți din șpăgi, despre bani pe care i-ar fi luat în mână când candida la Primăria Capitalei, dar și despre sume încasate pe vremea în care era ministru de Interne, potrivit Lumea Justiției.

Deși acuzațiile la adresa acestuia sunt extrem de grave, Vasile Blaga nu face încă obiectul niciunei anchete. În alte dosare, pe baza unor simple denunțuri, mult mai laconice decât declarațiile din cazul „Microsoft”, denunțuri care uneori au vizat fapte vechi chiar și de zece ani, DNA nu a ezitat sa recurgă la rețineri și să ceară arestarea inculpașilor, însă în cazul lui Blaga nu s-a întâmplat nimic.

O explicație pentru această neintervenție a DNA, ar putea fi, conform Lumea Justiției, următoarea declarație apărută într-un articol publicat de mediasinfo.ro, care lansează un semn de întrebare cu privire la relația dintre Codruța Kovesi și Vasile Blaga:

Petrecere mare la sfârșitul săptămânii trecute, la Medias. Alături de toată protipendada orașului de pe Târnava Mare, alături de marii șefi ai gazului românesc, invitați de onoare au fost procurorul general al României, Laura Codruța Koveși, și nimeni altul decât ministrul Internelor, Vasile Blaga. Toti au fost invitații lui Ioan Lascu (n.r. – tatal Codrutei Kovesi), de acum fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medias”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*