Ultimele Știri

Blaga, despre pensiile speciale: ”Această lege a fost gândită de PSD. Am încercat să nu le facem cvorum, ca legea să nu treacă”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a comentat pe tema Legii pensiilor speciale, în cadrul emisiunii ”Joc de putere”, menționând că nu susține această măsură.

Blaga declară că PNL nu a susținut niciodată pensiile speciale.                   

Încă de acum un an de zile, când am început dezbaterea în Camerele reunite, preşedintele nostru, domnul Quintus, în seara aceea, a ieşit la dumneavoastră în emisiune şi a spus foarte clar că domnia sa şi PNL nu sprijină acest proiect de lege, care prevede pensii speciale. Atunci, legea s-a votat şi a mers spre promulgare la preşedinte. Preşedintele a întors-o înapoi, cum era şi normal. Sigur că domnia sa a făcut o serie de menţiuni pe lege, pe care le putea face din poziţia constituţională pe care o are şi atunci a venit înapoi în comisiile specialitate şi s-a făcut un raport pe lege. Aici a fost o primă dezbatere între PNL şi partidele care au constituit până acum majoritatea parlamentară. O primă dezbatere a fost cu o seară înainte, când noi am spus foarte clar: oameni buni, regulamentul şedinţelor comune are acea prevedere neconstituţională – în momentul în care votezi raportul de reexaminare, votezi şi legea. Şi i-am convins că trebuie  să dăm două voturi, ieri dimineaţă. Cu greu, pentru că încercau aceeaşi şmecherie… PSD, pentru că au majoritate… PSD-ul, UNPR-ul, ALDE şi UDMR-ul. Au constituit o majoritate de vreo 286 de voturi. Prima dată s-a supus la vot raportul. Şi PNL a votat raportul pentru că ţinea cont de ceea ce spunea preşedintele, pentru că măcar se scoteau nişte lucruri de acolo, chiar şi mai grave decât cele aprobate”, a explicat el.

Blaga a declarat că această lege este gândită de PSD pentru a-și nemulțumi ”parlamentarii lăsați la vatră”.

Niciun coleg de-al nostru nu a fost în sală la votarea acestei legi. Am încercat să nu le facem cvorum, ca legea să nu treacă. Din păcate, nu am reuşit, pentru că s-au mobilizat ca niciodată. În guvernul Ponta nu trecea nicio lege organică, că nu veneau parlamentarii. Acum au venit toţi şi a trecut această lege (…) Am sărit gardul! Această lege e absolut nelalocul ei! Această lege a fost gândită de PSD ca să-şi mulţumească parlamentarii lăsaţi la vatră„, a completat copreşedintele PNL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*