Ultimele Știri

Biserica spune de câți bani mai are nevoie pentru Catedrală: ‘Oamenii sunt prea săraci’

catedrala mantuirii

Biserica cere din nou bani de la stat pentru Catedrală. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei,a declarat că pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului mai are nevoie de 40 de milioane de euro. Acesta a precizat că banii aceștia nu pot veni doar din donații, deoarece oamenii sunt prea săraci. 

Acesta a precizat că, din ştiinţa sa, costurile pentru construcţia catedralei se ridică la 80 de milioane de euro şi că până acum s-a cheltuit o sumă egală, iar construcţia se află la jumatate. ”Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituţiilor statului. 

Prin ridicarea Catedralei nu este vorba de ridicarea unei biserici, în opinia lui Bănescu. ”Biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale şi sociale. Vă amintiţi de sloganul ‘Vrem spitale, nu catedrale!’ Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus acesta, conform sursei menționate. 

Reprezentantul Bisericii nu a precizat totuși dacă această sumă este pentru „la roșu” sau este vorba de terminarea „la cheie” a lăcașului de cult.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Biserica spune de câți bani mai are nevoie pentru Catedrală: ‘Oamenii sunt prea săraci’

  1. casa diavolului

    niste securisti nenorociti care sint la virful ciolanului au distrus in totalitate Biserica Ortodoxa Romana

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*