Biriş: Ministrul Finanţelor a ştiut de proiectul de modificare a Codului Fiscal. „Dacă proiectul nu ar fi fost asumat, nu aş fi fost secretar de stat”

gabriel biris

Proiectul de modificare a Codului Fiscal nu prevedea o majorare a contribuţiilor sociale, iar ministrul Anca Dragu a ştiut de existenţa sa, a declarat joi Gabriel Biriş care a demisionat din funcţia de secretar de stat în ministerul Finanţelor.

„Dacă proiectul nu ar fi fost asumat, nu aş fi fost secretar de stat”, a spus Briş, care consideră că ministrul Finanţelor, despre care a admis că ar fi putut să nu citească proiectul „la virgulă”, şi-a nuanţat poziţia din cauza presiunii publice.

Propunerile de modificare ar fi dus la o simplificare a fiscalităţii, o scădere a contribuţiilor sociale, la combaterea evaziunii, la o stimulare a investiţiilor şi a reinvestirii profitului, precum şi la o reducere a numărului de decizii de impunere cu peste 2 milioane, ceea ce înseamă eliberarea de resurse, a declarat Biriş la Realitatea TV.

Biriş spune că în continuare la minister se lucrează la proiectul de modificare a Codului Fiscal, şi că unele măsuri din proiectul disputat vor fi menţinute, printre care cele de stimulare a investiţiilor sau prevederile privind regimul TVA prentru agricultură.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *