Ultimele Știri

Binali Yildirim, premier turc, amenință: ”Orice ţară care îi oferă protecţie lui Gulen va fi în război cu Turcia”

Premierul turc, Binali Yildirim, a ameninţat celelalte state că se vor afla în război cu Turcia, în cazul în care îi vor oferi protecţie lui Fethullah Gulen, principalul adversar al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Acesta a făcut o oarecare referire la Statele Unite, unde locuieşte clericul musulman turc. Fethullah Gulen, un fost aliat devenit adversar al lui Recep Erdogan, s-ar afla în conducerea tentativei de lovitură de stat din Turcia.

cu toate acestea, Statele Unite au părut să ignore până acum solicitările de extrădare a lui Fethullah Gulen.

„Fethullah Gulen este liderul unei organizaţii teroriste. Orice ţară care îl susţine nu este prieten al Turciei şi va fi în război cu Turcia”, a adăugat Yildirim.

Barack Obama, a criticat în luna aprilie a acestui an presupuse încălcări ale libertăţii presei în Turcia, mmotiv pentru care a primit reacții violente din partea lui Recep Tayyip Erdogan, care a denunţat declaraţii făcute „prin spatele” său.

„Criticile la adresa Turciei au scopul de a diviza, de a dezmembra şi, dacă ar fi posibil, de a înghiţi Turcia. Cineva de sus îşi face jocurile pe seama Turciei”, afirma atunci Erdogan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*