Binali Yildirim, premier turc, amenință: ”Orice ţară care îi oferă protecţie lui Gulen va fi în război cu Turcia”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iulie 2016
  • Externe

Premierul turc, Binali Yildirim, a ameninţat celelalte state că se vor afla în război cu Turcia, în cazul în care îi vor oferi protecţie lui Fethullah Gulen, principalul adversar al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Acesta a făcut o oarecare referire la Statele Unite, unde locuieşte clericul musulman turc. Fethullah Gulen, un fost aliat devenit adversar al lui Recep Erdogan, s-ar afla în conducerea tentativei de lovitură de stat din Turcia.

cu toate acestea, Statele Unite au părut să ignore până acum solicitările de extrădare a lui Fethullah Gulen.

„Fethullah Gulen este liderul unei organizaţii teroriste. Orice ţară care îl susţine nu este prieten al Turciei şi va fi în război cu Turcia”, a adăugat Yildirim.

Barack Obama, a criticat în luna aprilie a acestui an presupuse încălcări ale libertăţii presei în Turcia, mmotiv pentru care a primit reacții violente din partea lui Recep Tayyip Erdogan, care a denunţat declaraţii făcute „prin spatele” său.

„Criticile la adresa Turciei au scopul de a diviza, de a dezmembra şi, dacă ar fi posibil, de a înghiţi Turcia. Cineva de sus îşi face jocurile pe seama Turciei”, afirma atunci Erdogan.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *