Ultimele Știri

Bilanțul morților în atentatele de ieri a ajuns la peste 60

Cele trei atentate de pe trei continente diferite care au avut loc pe parcursul zilei de ieri a omorât 66 de persoane. Cel mai grav atac terorist s-a petrecut pe plaja Mării Mediteraneene din Tunisia, unde 38 de persoane au fost ucise cu sânge rece de doi atacatori.

Două hoteluri din staţiunea tunisiană Sousse au fost locația atacului sângeros a doi tineri care au omorât 38 de persoane. Majoritatea celor uciși erau britanici, deocamdată fiind confirmat decesul a doar 5 englezi și a unei irlandeze, printre victime figurând şi tunisieni, germani, belgieni sau francezi.

Bărbaţi deghizaţi în turişti au deschis focul la cele hotelurile Riu Imperial Marhaba şi Soviva cu mitraliere Kalaşnikov ascunse în umbrele.

În această noapte organizaţia extremistă Stat Islamic a revendicat atentatul din Tunisia pe Twitter, anunţând că autorul, Abou Yihya Al-Kairouni, „şi-a atins ţinta, în pofida măsurilor de securitate”, iar cele două hoteluri erau „bordele” şi erau frecventate de „necredincioşi”.

Între timp, apar poveștile și detaliile victimelor, astfel că un turist britanic, Tom Richards, a descris atacatorul ca fiind un tânăr de 20 de ani, cu părul negru și lung și o barbă, atunci când s-a confruntat în coridorul unui hotel. Turistul, care a fost acolo cu mama sa, a scăpat atunci când atacatorul inexplicabil a încetat să mai împuște.

„S-a uitat direct spre mine – am crezut că sunt un om mort”, a spus britanicul.

Un alt britanic, Galez Matthew James a supraviețuit după ce a fost împușcat de trei ori, încercând să-și folosească corpul său pentru a o proteja pe logodnica sa, Saera Wilson, în timpul atacului.

Femeia irlandeză decedată, Lorna Carty, era o asistentă medicală și mamă a doi din copii. Ea era în stațiune cu soțul ei Declan care a suferit recent o intervenție chirurgicală cardiacă și se recupera în acest timp.

Atentat Tunisia

Un atentat sinucigaș s-a produs ieri la o moschee siită din Kuweit, care a omorât 27 de oameni și alti 227 au fost răniți. Acest atac a fost primul în liniștitul și relativ sigur Golf al națiunii arabe petrecut în ultimii 20 de ani.

Un kamikaze, care purta o centură explozivă, se afla printre credicioșii adunați la rugăciunile de vineri. Explozia a lovit moscheea Imamului Sadiq din cartierul al-Sawabir, un cartier rezidențial și comercial al orașul Kuwait. 

Statul Islamic a revendicat imediat atentatul din Kuweit.

Atentat Kuweit

În Franța, bărbatul reținut în apropiere de Lyon, Yassine Salhi, este principalul suspect în cazul decapitării fostului său angajator după care încerca să producă o explozie la o fabrică chimică americană și fiind stopat de pompieri. Două persoane au fost rănite în urma atacului din Isere, iar poliția a găsit un steag cu inscripții islamiste.

Oficialii au declarat că suspectul era cunoscut de serviciile de informații și se alfa „în legătură cu mişcarea salafistă”. Acesta puta djellaba şi barbă și frecventa indivizi suspectaţi de legături cu islamul radical.

Rămâne neclar dacă cele trei atentate au vreo legătură, însă ele au apărut la câteva zile după ce militanții ISIS au cerut adepților lor „să transforme Ramadanului într-o lună de calamități pentru necredincioși”.

Franța barbat decapitat

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*