Ultimele Știri

Bihor: Șeful IPJ și subordonați din teritoriu, audiați de procurorii DNA

liviu-popa

Chestorul de poliție Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor, a fost chemat la audieri marți, la sediul DNA, unde au mai sosit și șeful Poliției Municipiului Beiuș, Remus Indrei, cel al Secției Poliției Rurale Beiuș, Dorin Vesa, șeful de post de la Pietroasa, Gheorghe Bat și șeful de post de la Cărpinet, Raul Rotar.

Dacă pentru inspectorul șef al IPJ Bihor nu se cunosc deocamdată acuzațiile cu exactitate, subordonații săi sunt suspecți într-un dosar de corupție. Ei ar fi protejat activitatea infracțională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care își desfășoară activitatea.

Chestorul Liviu Popa a ieșit din sediul DNA Oradea după aproximativ 20 de minute, fără a face nicio declarație, cel mai probabil procurorii aducându-i la cunoștință calitatea pe care o are în ancheta derulată, precum și eventualele învinuiri.

Însoțiți de avocați, nici ceilalți polițiști citați de procurorii anticorupție nu au făcut declarații.

Prezența polițiștilor la sediul Direcției Anticorupție vine după ce, luni, procurorii au percheziționat biroul inspectorului șef al IPJ Bihor, dar și locuința acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014.

Au fost efectuate trei percheziții domiciliare în trei locații, situate în municipiul Oradea, din care două la sediul unei instituții publice.

Procurorii anticorupție urmează să decidă dacă se impune luarea unor măsuri preventive față de cei implicați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*