Ultimele Știri

Bica despre anchetarea lui Coldea: La cât de influenţi sunt, nu se va întâmpla ceva. E o perdea de fum

alina bica

Alina Bica susţine că ancheta care îl vizează pe Florian Coldea nu va avea nicio finalitate, deoarece persoanele implicate sunt ”influente”, iar totul ”este o perdea de fum” pentru  a scoate SRI din scandal.

Bica declară că influența și poziția pe care o au persoanele implicate nu va permite să li se întâmple ceva, iar planul este de fapt acela de a scoate serviciul din scandalul în care a fost prins.

„Eu sunt rezervată, nu cred că se va întâmpla ceva semnificativ, dar e doar convingerea mea. La cum sunt dumnealor, la cum sunt poziţionaţi şi cât de influenţi sunt, nu cred că se va întâmpla ceva. Da, cred că va fi ca în 2007, cred că e o formă de a scoate serviciul, de a pune o perdea de fum. Asta este convingerea mea, acum o să vedem, poate sunt eu prea sceptică. O mulţime de persoane au discutat şi au spus în faţa instanţelor de judecată lucruri care le cunoşteau şi nu s-a întâmplat nimic, faptul că denunţul în ceea ce îl priveşte s-a clasat după câteva zile fără niciun fel de verificare”, a declarat Alina Bica.

Fostul procuror şef al DIICOT susţine că îl consideră pe Florin Coldea implicat în operaţiunea de filaj asupra sa şi a Elenei Udrea la Paris.

„Eu am afirmat public că eu cred că are implicare, că ştia şi că apariţia pozelor este legată de persoana domniei sale”, a adăugat Bica.

Aceasta susţine că în situaţia de faţă Laura Codruţa Kovesi ar trebui „să beneficieze de tratamentele” de care au avut parte şi alţi magistraţi asupra cărora au planat suspiciuni.

„Cred că doamna Kovesi ar trebui să beneficieze de tratamentele pe care le-a recomandat în cazul altor persoane aflate în poziţia dumneaei.. Cred că regulile pe care le-a tot proclamat la televizor şi în spaţiul public referitor la suspiciuni si anticorupţie ar trebui să şi le aplice, să îi fie aplicate şi dumneaei. Eu cred că suntem egali în faţa legii toţi,nu?! Probabil nu comentează declaraţiile unui inculpat fugar, dar procurorii şi dumneaei au ştiut să ia de bune declaraţiile altor inculpaţi arestaţi, pe care le-au considerat foarte credibile. Cred că ar trebui să îşi aplice ei însăşi propriile reguli şi propriile proceduri pe care le-a aplicat altora, aşa cred”, declară Alina Bica.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*