Ultimele Știri

Bernadette Szocs, campioană la tenis de masă în Qatar

Românca Bernadette Szocs s-a impus la Openul de tenis de masă organizat în Qatar, în fața uneia dintre marile favorite ale turneului, Lin Ye, din Singapore, scor 3-2.

Pornită cu șansa a doua în confruntarea cu a treia favorită a competiției, Szocs a câștigat meciul cu scorul de 7-11, 11-5, 12-10, 6-11, 12-4, momentul cheie al partidei fiind în setul patru, când Lin conducea cu 2-1 şi 6-4, iar românca a știut să revină formidabil, impunându-se în actul al patrulea cu 11-6.

„Adversara, din pacate, mi-a citit bine jocul, pentru că are ceva mai multă experiență. A schimbat rapid tactica și startul meu în forță n-a mai contat așa de mult. Topspinul ei m-a incomodat vizibil, este o jucătoare foarte valoroasă. Am realizat însă că nu am ce pierde și am luptat pentru acest succes ca niciodată”, a marturisit Bernadette.

Astfel, tânăra jucătoare de tenis de masă a câștigat Openul Qatarului la categoria sub 21 de ani. Până să cucerească titlul, românca a trecut de adversare puternice din Taipei, Hong Kong și Singapore.

bernadette szocs tenis de masa

La senioare, Eliza Samara a trecut de turul 2 al competiţiei, favorita cu numărul 7 a Openului din Qatar a o victorie cu 4-0 în fața jucătoarei din Taipei I-Chen Lee.

În prima zi a rundei eliminatorii din Qatar, Samara a învins-o dramatic pe unguroaica Dora Madarasz. Cele două jucătoare au ajuns în decisiv, acolo unde Samara s-a impus cu 11-7. Constănțeanca a câștigat meciul cu 4-3.

Eliza Samara și Bernadette Szocs sunt cele mai însemnate jucătoare de tenis de masă din România. Acestea sunt pe locul 20, respectiv 84, într-un clasament mondial dominat de asiatici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*