Ultimele Știri

Berea la halbă s-a ieftinit doar… în lege

Berea la halbă s-a ieftinit doar... în lege, nu și în baruri și restaurante, iar patronii nici nu se gândesc să modifice prețurile din meniu

bere

Taxa pe valoarea adăugată a scăzut de pe şase august, dar patronii localurilor nici nu se gândesc să modifice preţurile din meniu. Spun deschis că profită ca să câştige mai mult.

Meniurile au rămas neschimbate în primul weekend în care barurile şi terasele ar fi trebuit să afişeze preţuri mai mici la cea mai cerută băutură de sezon. Berea care se vinde acum cu cinci lei halba ar fi trebuit ieftiniră cu 60 de bani, iar cea de nouă lei, cu peste un leu. Chelnerii ridică din umeri, unii patroni fac promisiuni, dar alţii sunt siguri că nimic nu o să se schimbe.

Proprietarii de restaurante spun că preţurile finale ar trebui afişate cu zecimale şi asta mai tare i-ar încurca pe clienţi, deşi în Occident se practică aşa ceva şi nimeni nu se plânge. În plus, berea la draft este şi acum cel mai ieftin produs, iar ieftiniri suplimentare sunt greu de făcut.

Cea mai mare căutare în românia o are berea la PET. Preţul mic al sticlei mari îi face pe români consumatori atipici faţă de cei din ţările vestice. La mare distanţă este consumul de bere la sticlă şi la doză din aluminiu.

Chiar şi aşa, consumul de bere pe cap de locuitor scade constant din 2005 încoace. 74 de litri de bere pe an bea în medie un român.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*