Ultimele Știri

Beneficiile renunţării la fumat

Riscul de boli cardiovasculare se reduce la 50% după ce se renunță la fumat, spun medicii.

Medicii declară o persoană că fiind „fostă fumătoare” abia la un an după ce aceasta a renunţat la tutun. Lipsa din organism a celor peste 6.000 de substanţe nocive din ţigări se vede la nivelul tuturor organelor. Primul care are de câştigat este sistemul circulator. Mai mult, funcția pulmonară se îmbunătățește considerabil.

Volumele pulmonare, care la marii fumători, la cei diagnosticaţi cu BPOC sunt mult reduse, încep să recupereze cu 10%, apoi cu 30%, astfel încât la un an de zile putem vorbi de o funcţie pulmonară stabilizată şi mult îmbunătăţită. Riscul de a dezvolta pneumonii, de a face infecţii respiratorii severe scade odată cu trecerea timpului”, a spus dr. Veronica Surlea, medic primar pneumolog.

Iar după cinci ani scade cu 50% riscul de a dezvolta cancer bucal, laringian sau de esofag, mai spun medicii. La 10 ani de la renunţarea la tutun, riscul de cancer pulmonar se înjumătăţeşte. Tot statisticile arată că după 25-30 de ani de la renunţarea la tutun, riscul de a face cancer pulmonar este acelaşi ca şi în cazul unei persoane care nu a fumat niciodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*