Ultimele Știri

Belgia: Liceul la care învățase unul dintre atentatorii sinucigași din Paris avertizase despre radicalizarea lui

bilal hadfi

Liceul din Bruxelles la care studiase unul dintre atentatorii sinucigași din Paris, Bilal Hadfi, avertizase autoritățile școlare cu privire la radicalizarea acestuia, însă informația nu a fost transmisă mai departe justiției, situație anchetată în prezent de poliția belgiană, informează sâmbătă Reuters și EFE, care citează presa locală.

Hadfi, în vârstă de 20 de ani, unul dintre teroriștii kamikaze de la Stade de France, luptase în Siria alături de jihadiști din Statul Islamic și era cunoscut de Organismul de Coordonare pentru Analizarea Amenințărilor (OCAM) din Belgia, deoarece figura pe o listă cu 800 de indivizi înregistrați pentru că aveau legături cu Siria.

Tânărul atrăsese atenția conducerii liceului la începutul anului, deoarece sărbătorise atacul terorist împotriva publicației Charlie Hebdo din Franța, comis la 7 ianuarie 2015. La 27 aprilie, directorul liceului avertizase autoritățile școlare că Hadfi a plecat în Siria, iar liceul avea un dosar deschis pe numele său. OCAM anchetează în prezent „de ce aceste informații nu au fost transmise justiției”.

Tentativele conducerii liceului de a preveni autoritățile „au rămas blocate la nivelul administrației”, în ciuda faptului că profesorii și conducerea școlii „formulaseră preocupări grave în legătură cu evoluția lui Bilal Hadfi”, a scris cotidianul belgian de limbă franceză Le Soir. „Exprima constant opinii radicale în clasă și fusese invitat de mai multe ori la discuții cu directorul”, dezvăluie ziarele De Morgen și Het Laatste Nieuws după interviuri cu angajați ai școlii.

De naționalitate franceză, Hadfi trăia de ani de zile la Bruxelles împreună cu familia și învăța la liceul Anneessens-Funck din Bruxelles, până în februarie, când a renunțat la școală și a plecat în Siria.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*