UPDATE Belgia: Operațiune a poliției la Bruxelles – suspectul a fost arestat

  • Adelina Mitrache
  • 20 iulie 2016
  • Externe
operatiune antiterorista belgia

Poliția belgiană urmărea miercuri după-amiază, în Place de la Monnaie din centrul Bruxelles-ului, o persoană suspectată că ar putea avea substanțe explozive asupra sa, relatează cotidianul belgian le Soir.

UPDATE: Individul suspectat că ar putea avea substanțe explozive asupra sa, urmărit de poliție în centrul Bruxellesului, a fost arestat după cinci ore, relatează cotidianul belgian Le Soir.

Bărbatul îmbrăcat cu un palton din care ieșeau fire era în realitate un tânăr care studia undele și radiațiile în oraș, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles-Capitale Ixelles, Christian De Coninck.

”Dat fiind că persoana s-a dovedit foarte pasivă și suspectă în timpul operațiunii, poliția a decis să se constituie parte civilă pentru a recupera cheltuielile implicate de operațiune”, a adăugat el.

Individul a fost arestat de unitățile speciale ale poliției belgiene și condus la comisariat pentru interogatoriu.

”O persoană cu un palton lung și fire care ies din acesta este considerată drept suspectă”, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliției belgiene, Ilse Van de Keere, care nu a oferit alte detalii.

Individul în cauză nu a fost interceptat, dar a fost localizat cu precizie. La fața locului se află experți geniști care ar urma să verifice dacă individul respectiv are asupra sa explozibili.

Poliția a delimitat un perimetru de securitate, între Rue de l’Ecuyer, Rue de la Fourche, Rue Grétry, Rue des Fripiers și o parte a Place de la Monnaie. Persoanele aflate în zonă au fost evacuate, precum și unele magazine din apropiere.

Compania de transport public din Bruxelles (STIB) a precizat că autobuzele 29, 66 și 71 nu circulă între stațiile De Brouckere și Gare Centrale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *