Ultimele Știri

Belgia l-a identificat pe teroristul ucis marți

operatiune antiterorista belgia

Belgia l-a identificat pe teroristul ucis marţi la Bruxelles, într-un schimb de focuri cu poliţia, în cursul unui raid cu legături cu atacurile de la Paris, au anunţat procurorii însărcinaţi cu dosarul, care au precizat că este vorba de un algerian de 35 de ani care locuia ilegal în Belgia, relatează Reuters.

Parchetul a precizat că unul dintre cei doi oameni reţinuţi a fost internat la un spital de lângă Bruxelles, pentru că are piciorul rupt.

Un lunetist din Poliţia belgiană l-a ucis pe algerian, după ce patru ofiţeri de poliţie au fost răniţi marţi, în ceea ce forţele de ordine se aşteptau să fie o percheziţie de rutină la un apartament din sudul capitalei, în legătură cu atentatele de la Paris.

”Ameninţarea rămâne”, a precizat premierul Charles Michel. El a anunţat că poliţia belgiană va efectua operaţiuni de combatere a terorismului şi în următoarele ore şi zile.

De asemenea, nivelul de alertă din Bruxelles ar putea să se modifice pe parcursul zilei, iar premierul a anunţat că sunt posibile măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii cetăţenilor din capitală.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*