Belgia este „dispusă” să preia preşedinţia prin rotaţie a UE în 2017

  • Adelina Mitrache
  • 20 iulie 2016
  • Externe
ue uniunea europeana

Belgia este „dispusă” să preia peşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene în cea de-a doua jumătate a anului 2017, a anunţat, miercuri, Ministerul belgian al Afacerilor Externe, potrivit Le Figaro online.

„Belgia este dispusă să preia acestă preşedinţie dacă ni se cere acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Didier Vanderhasselt.

Ministrului ungar de Externe a anunţat de asemenea, marţi, că ţara sa a semnalat Uniunii Europene că este pregătită să preia de la Marea Britanie responsabilitatea de a deţine preşedinţia prin rotaţie a Blocului comunitar în cea de-a doua jumătate a anului 2017. Acesta a spus că retragerea Marii Britanii din UE a ridicat semne de întrebare grave şi a generat presupuneri privind anumite probleme precum statutul preşedinţiei UE prin rotaţie, în contextul negocierilor privind ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Ministrul a spus că Ungaria, cu ajutorul partenerilor săi din cadrul Grupului de la Vişegrad, este singurul stat membru UE care a prezentat un răspuns de succes în faţa pricipalelor provocări în ceea ce priveşte situaţia anormală din Europa, cum ar fi criza migraţiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *