Ultimele Știri

Belgia: Directori ai companiilor farmaceutice ar putea fi judecaţi pentru asistenţa acordată cartelurilor mexicane

droguri bani

Procurorii belgieni au cerut miercuri punerea sub acuzare a şapte directori ale unor companii farmaceutice din ţară, acuzaţi că ar fi vândut cartelurilor mexicane ingrediente cheie pentru fabricarea de metamfetamină, transmite Reuters.

Potrivit rechizitoriului prezentat de procurori, directorii farma ar fi permis mai multe livrări de efedrină şi pseudoefedrină către un cartel de droguri din Mexic. Cele două substanţe pot fi găsite în mod uzual în siropuri de tuse şi spray-uri nazale, însă sunt folosite şi pentru fabricarea metamfetaminei, un drog care duce la dependenţă acută.

”Cerem ca aceştia să fie aduşi în faţa Tribunalului, însă decizia finală va fi luată pe 5 aprilie”, a precizat un purtător de cuvânt al Procuraturii belgiene, refuzând să ofere detalii confidenţiale despre caz, cum ar fi numele companiilor farma şi persoanelor implicate.

Pe de altă, două companii farmaceutice belgiene au recunoscut, până în acest moment, că ar fi implicate în caz. Astfel, grupul farma Sterop a susţinut că livrările au fost făcute de intermediari şi compania nu a făcut nimic greşit. În timp ce avocaţii companiei farmaceutice Andacon a spus că procurorii cercetează livrarea unor tablete cu pseudoefedrină în 2006.

Una dintre companiile farmaceutice a precizat că nu s-a cerut o licenţă de export pentru comercializarea în străinătate a pseudoefedrinei.

Potrivit legislaţiei belgiene, fiecare caz prezentat de procurori trebuie să fie evaluat într-o curte specială înainte ca suspecţii să fie trimişi în judecată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*