Belgia: Bărbatul care a atacat două polițiste la Charleroi a decedat în spital

  • Adelina Mitrache
  • 7 august 2016
  • Externe
politie belgia atentate

Bărbatul care a atacat cu o macetă două polițiste la Charleroi, în sudul Belgiei, a decedat la spital, a anunțat sâmbătă seară postul de televiziune public belgian RTBF, potrivit Reuters și DPA.

Informația a fost confirmată de poliția din Charleroi pe rețeaua Twitter. ”Decesul agresorului cu macetă se confirmă. Cele două colege sunt în afara pericolului”, se menționează în mesajul poliției locale.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliției din orașul situat la circa 60 de kilometri sud de Bruxelles. Una dintre cele două polițiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feței și a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore.

Atacul de la Charleroi a fost condamnat de premierul belgian Charles Michel și de ministrul de interne Jan Jambon. Acesta din urmă a precizat că Organismul de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM) analizează în prezent acest caz.

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuțit și arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizații teroriste.

Pe 22 martie acest an, mai mulți militanți jihadiști s-au aruncat în aer la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și într-o stație de metrou din capitala belgiană, 32 de persoane decedând în atentatele sinucigașe. Cu patru luni înainte, o serie de atacuri teroriste coordonate, comise la Paris, s-au soldat cu moartea a 130 de persoane. Unii dintre indivizii implicați în atentatele din capitala franceză aveau domiciliul în Belgia.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă este în prezent ridicat la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce înseamnă situație ‘gravă, cu o amenințare posibilă și probabilă’.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *