Belgia a trecut la nivelul maxim de alertă teroristă

  • Adelina Mitrache
  • 22 martie 2016
  • Externe
operatiune antiterorista belgia

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim, pentru toata ţara, a anunţat un purtător de cuvânt al Executivului.

Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles,  în timp ce agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

Cel puţin 17 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus că au văzut răniţi şi persoane inconştiente în terminal.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

Aeroportul a fost evacuat, iar imagini publicate pe internet arată oameni speriaţi care fug din clădire.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *