Ultimele Știri

Beijing, pentru a doua oară sub cod roșu de poluare într-o singură lună

Beijing-ul se află sub cod galben de poluare pentru a două oară în ultimele două săptămâni, au anunțat autoritățile din capitala chineză citate de agenția France Presse.

Pentru limitarea acestui nou episod de poluare, biroul municipal responsabil cu mediul a dispus, printre alte măsuri, închiderea de fabrici și circulația rutieră alternativă sâmbătă pentru vehiculele private, în funcție de numărul de înmatriculare.

Codul roșu de poluare este valabil de sâmbătă până marți, potrivit unei note publicate pe site-ul Biroului de Protecție a Mediului din Beijing, în timp ce orașul a profitat vineri după-amiază de un cer albastru strălucitor, scrie Agerpres.

Aceasta este a doua oară când se decretează nivelul de „alertă roșie” de la introducerea în 2013 a sistemului de alertă de poluare, în ciuda mai multor episoade grave de smog, comentează AFP.

Autoritățile au anunțat pentru prima dată la 7 decembrie o alertă roșie asociată cu o serie de măsuri preventive, la câteva zile după ce au fost aspru criticate pentru răspunsul lor considerat insuficient față de un episod foarte grav de smog de la începutul acestei luni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*