BCR reduce suplimentar avansul pentru creditele ipotecare de până la 20 de ani: “Am identificat soluții de scădere a avansurilor, în pofida riscurilor”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Economie
bcr

Banca Comercială Română relaxează suplimentar condițiile de creditare ipotecară, extinzând lista zonelor pentru care percepe un avans de 25% sau chiar 15%, în cazul unui credit contractat pe o perioadă de până la 20 de ani, conform Profit.ro.

Înainte ca Legea privind darea în plată să intre în vigoare, BCR a majorat avansul pentru locuințe de la 15% la 35% și limita cu cinci ani perioada maximă de creditare la 25 de ani. La câteva luni distanță, bancherii dau semne că s-au răzgândit, mai ales după ce plafoanele pentru garanțiile de stat Prima Casă au început să se epuizeze.

“Am identificat soluții de scădere a avansurilor pentru creditele ipotecare, în pofida riscurilor create de Legea Darea în Plată, deoarece avem o responsabilitate față de accesibilitatea creditului ipotecar în România”, declară Dana Demetrian, Vicepreședinte Retail BCR.

De la începutul lunii august, BCR a redus la 25% avansul pentru clienții din cele mai mari 20 de orașe din țară. Lista este acum extinsă la 42 de orașe, iar banca reduce și până la 15% avansul în cazul în care creditul nu e contractat pentru o perioadă de mai mult de 20 de ani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *