Ultimele Știri

BCR Leasing: Piaţa de leasing are un potenţial de circa 3 miliarde euro, anul trecut s-a situat la jumătate

bcr

Potenţialul pieţei de leasing financiar se ridică la circa trei miliarde euro, aproape dublu faţă de nivelul înregistrat anul trecut, a declarat luni directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu, care estimează o creştere pentru acest an de 10%-15%, pe care o consideră sustenabilă.

Anul trecut, piaţa de profil a ajuns la 1,6 miliarde euro, în urcare cu 15% comparativ cu 2014.

„BCR Leasing estimează o creştere a pieţei în acest an de 10%-15%, este un procent sustenabil pentru piaţa din România, care se află mult sub potenţial. Dacă comparăm cu anii 2008-2009, când ne situam undeva la cinci miliarde euro, suntem cam la o treime”, a afirmat Speteanu, într-o conferinţă de presă.

Astfel, piaţa de leasing financiar ar putea ajunge în acest an la aproximativ două miliarde euro.

Şeful BCR apreciază că nivelul pieţei din anii de boom reprezenta o bulă şi era nesustenabil, însă vede un potenţial rezonabil la circa trei miliarde euro.

„Nu trebuie să fie la cinci miliarde euro, era o bulă pe atunci, dar considerăm că piaţa ar trebui să fie undeva la trei miliarde euro şi un ritm de creştere de 10%-15% este confortabil”, a mai spus Speteanu.

Anul trecut, finanţările de autoturisme şi vehicule comerciale au cumulat 1,227 miliarde euro (76%) la nivelul pieţei, echipamentele au totalizat 329 milioane euro (20%), restul de 44 milioane euro (2,7%) revenind finanţărilor imobiliare, potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor Financiare ABL România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*