Ultimele Știri

BCR a vândut trei tone de aur în cei opt ani de distribuție. Valoarea se ridică la 113 milioane euro

bcr

Banca Comercială Română (BCR) a vândul trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie. Valoarea acestei cantități se ridică la circa 504 milioane lei (113 milioane euro), la prețul de 168,1 lei/gram, la ultima cotație a BNR.

Vânzările de aur au crescut în 2016, pe fondul riscurilor apărute pe piețele financiare, dar și ca urmare a randamentelor mici sau parțial negative ale titlurilor de stat de pe piețele europene dezvoltate, potrivit BCR.

”În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu. Mulți experți recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privați să fie reprezentat de investiția în aur fizic”, a declarat directorul departamentului de vânzări retail din cadrul BCR, Laura Hexan, citată în comunicat.

Potrivit băncii, 60% dintre cumpărătorii de aur sunt bărbați, cu vârsta între 30 și 50 de ani, cele mai căutate produse fiind monedele și lingourile de 10 grame.

Conform listei de prețuri a BCR, un lingou de 10g costă 1.934 lei, iar unul de un kilogram are prețul de 185.512 lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*