BCR a vândut trei tone de aur în cei opt ani de distribuție. Valoarea se ridică la 113 milioane euro

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 august 2016
  • Economie
bcr

Banca Comercială Română (BCR) a vândul trei tone de aur în cei opt ani de când a început să distribuie. Valoarea acestei cantități se ridică la circa 504 milioane lei (113 milioane euro), la prețul de 168,1 lei/gram, la ultima cotație a BNR.

Vânzările de aur au crescut în 2016, pe fondul riscurilor apărute pe piețele financiare, dar și ca urmare a randamentelor mici sau parțial negative ale titlurilor de stat de pe piețele europene dezvoltate, potrivit BCR.

”În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu. Mulți experți recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privați să fie reprezentat de investiția în aur fizic”, a declarat directorul departamentului de vânzări retail din cadrul BCR, Laura Hexan, citată în comunicat.

Potrivit băncii, 60% dintre cumpărătorii de aur sunt bărbați, cu vârsta între 30 și 50 de ani, cele mai căutate produse fiind monedele și lingourile de 10 grame.

Conform listei de prețuri a BCR, un lingou de 10g costă 1.934 lei, iar unul de un kilogram are prețul de 185.512 lei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *