Ultimele Știri

BCE: Creşterea din zona euro este prea slabă pentru a crea locuri de muncă

Creşterea economică din zona euro este prea slabă pentru a crea un număr suficient de locuri de muncă, a declarat Benoit Coeure, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), conform Reuters.

Economia zonei euro a crescut în trimestrul al doilea cu 0,4%  faţă de trimestrul precedent, peste estimarea iniţială de 0,3%, susţinută de exporturi şi cheltuielile de consum, conform datelor publicate de Eurostat. Un ritm de creştere similar a fost înregistrat şi la nivelul Uniunii Europene.

”Când inflaţia este scăzută, cea mai bună cale pentru a o aduce la nivelul ţintei BCE de aproape 2% este susţinerea activităţilor economice. În prezent, creşterea economică şi a numărului locurilor de muncă reprezintă precondiţii pentru stabilitatea preţurilor”, a spus Coeure, pentru grupul francez de presă EBRA.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat la factorii sezonieri a urcat în intervalul aprilie-iunie cu 1,5% în zona euro şi cu 1,9% în UE, după creşteri de 1,2%, respectiv 1,7% în trimestrul precedent, conform Mediafax.

Creșterea economică pe care o prognozează BCE pentru anul acesta este de  1,4% în zona euro, urmată de un avans de 1,8% în 2016. BCE a redus săptămâna trecută estimarea referitoare la inflaţia zonei euro din acest an la numai 0,1%, de la nivelul de 0,3% prognozat în iunie. Pentru 2016, banca se aşteaptă la accelerarea inflaţiei la 1,1%, care este totuşi sub estimarea anterioară, de 1,5%. În 2017, reprezentanţii BCE anticipează o inflaţie de 1,7%, apropiată de aşteptarea iniţială de 1,8%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*