Ultimele Știri

Bătălie pentru șefia PNL

După investirea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, partidul PNL va rămâne fără președinte. Prin urmare, mai mulți membri partidului și-au depus candidatura. Printre aceștia se numără Ludovic Orban și purtătorul de cuvânt Alina Gorghiu.  

Președintele ales, Kalus Iohannis, dorește să mențină unitatea partidului pe care l-a condus. De aceea Iohannis, împreună cu președintele de onoare al partidului,  Mircea Ionescu Quintus, o susțin pe avocata Alina Gorghiu, care se află la al doilea mandat de deputat și este membră a partidului liberal din anul 2002.

„Vreau să vă fac o mărturisire. Primul telefon pe care am apucat să îl dau a fost către președintele Quintus. L-am sunat să îi cer opinia, sfatul și să îi cer sprijinul, să îl intreb dacă ar putea susține o candidatură, așa cum este a mea și îi mulțumesc că mi-a răspuns la telefon, chiar dacă ora e destul de înaintată, și m-a felicitat pentru opțiune. Pentru mine înseamnă foarte mult. Nu știu dacă este o surpriză pentru public, pentru mulți dintre colegii mei nu a fost surpriză candidatura mea. Este o decizie pe care am luat-o astăzi, dar de foarte multă vreme mă gândesc la acest pas și a fost încurajat de mulți dintre colegii mei. Dialogul în partid este foarte dinamic, mulți au încurajat această candidatură. Sunt conștientă de un lucru: că mandatul președintelui interimar, indiferent care va fi acela, este un mandat în care se vor lua decizii fundamentale pentru viitorul PNL și al politicii de dreapta din România”, a declarat Alina Gorghiu.

Ludovic Orban, celălalt candidat pentru șefia partidului PNL, se bucură de susținerea lui Crin Antonescu. 

”Dacă îmi studiați parcursul politic, veți vedea că am fost, sunt, si voi ramâne liberal, am purtat cu mandrie blazonul PNL, am rămas în partid, și când am avut functii importante si cand nu am avut nicio functie in PNL. Vreau să vă spun că această camdidatura este pentru a  câstiga, dacă voi deveni presedintele PNL, voi garanta că  PNL va fi un partener  pentru Klaus Iohannis penru a duce la indeplinire planurile din programul prezidențial. Voi fi același luptător și voi vrea ca PNL să fie un luptător impotriva imposturii politice. În ceea ce privește legitimitatea mea în partid, eu mi-am căutat mereu legitimitatea în baza partidului”, a spus Ludovic Orban, care nu se arată surpins că Alina Gorghiu și-a despus candidatura.

Teodor Atanasiu și-a retras candidatura, pentru a o susține pe Alina Gorghiu. Acesta l-a sfătuit și pe Ludovic Orban să facă același lucru. 

”I-am propus şi colegului meu, Ludovic Orban, să facă acelaşi gest ca şi mine să lăsăm un tânăr, şi am şi făcut o propunere, am propus-o pe Alina Gorghiu, cea care a fost inima campaniei electorale în campania pentru prezidenţiale, cea care este purtător de cuvânt al partidului, cea care ne poate reprezenta cu cinste în următorii ani”, a declarat Teodor Atanasiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*