Ultimele Știri

Băsescu,despre decizia CAB: Secta Securităţii a stabilit că trebuie să existe doar două partide?

Traian Băsescu a scris, pe Facebook, că a aflat cu surprindere că schimbarea denumirii MP a fost respinsă la solicitarea procurorilor şi se întreabă dacă această decizie este o consecinţă a faptului că „Secta Securităţii Naţionale a stabilit că trebuie să existe doar două mari partide”.

„Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia”, a comentat Traian Băsescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Udrea, după respingerea înregistrării Mişcării Populare: ”Chiar aşa frică vă este de Traian Băsescu??? Incredibil!!!”

Liderul Mişcării Populare critică însă dur decizia instanţei. „O fi consecinţa faptului că Secta Securităţii Naţionale a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul”, a mai scris Băsescu, cerându-le membrilor de partid să refacă listele de semnături pentru candidaţii la alegerile locale.

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, formaţiunea sa se va numi în continuare „Partidul Mişcarea Populară”, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins, vineri, cererea de înregistrare a partidului „Mişcarea Populară”. Motivul ar fi acela că denumirea şi sigla partidului sunt asemănătoare cu cele ale Fundaţiei Mişcarea Populară, astfel încât există riscul de a crea confuzie în rândul electoratului.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de acordarea a personalităţii juridice Mişcării Populare conduse de Traian Basescu şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice.

Cererea de înregistrare a fost depusă la tribunal pe data de 2 noiembrie 2015, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*