Ultimele Știri

Băsescu vorbește despre ”islamizarea Europei”: ”Acești oameni construiesc propriile lor reguli în interiorul statelor”

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu susține că ”islamizarea Europei” a început deja, și precizează că România a greșit de două ori în ceea ce privește cotele de refugiați.

Băsescu spune că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a votat la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne, fără a avea o decizie luată de Parlamentul României privind cotele de refugiați. La reuniunea miniștrilor de Interne s-a adoptat sistemul cotelor obligatorii, care a fost respins de România.

România a greșit în două faze. Unu, în momentul când a acceptat cotele, după evaluarea cu 40.000. A acceptat principiul în Consiliul European din iunie. Doi, l-a lăsat pe Oprea dezarmat. În spatele lui trebuia să fie o decizie a Parlamentului, ceea ce i-ar fi permis că ceară, după votul de azi din JAI, anexarea unei minute la decizia JAI-ului. Aici avea argumentul suprem al Constituției. România avea argumente dacă se bătea. Din păcate Oprea a fost lăsat azi la voia votului, iar mâine subiectul votului nu figurează pe agenda Consiliului European. Iar România nu a anexat o notă în care măcar să spună că are articolul 3, aliniatul 4 din Constituție. Nu cred că o poziție fermă a României ar mai fi fost posibilă după ce s-a luat plasa din iunie, când s-a acceptat cota de 1.783. Singura replică care îi mai rămânea lui Oprea era să se apere cu Constituția, pe de o parte, și era extrem de importantă o hotărâre a Parlamentului României”, a explicat Traian Băsescu.

Băsescu precizează că era necesar ca Victor Ponta să participe la Consiliul JAI pentru că ”România trebuia să aibă o poziție ca piatra”.

S-a ajuns, marti, la un acord privind relocarea a 120 de mii de migranți în statele europene. Ca urmare a acestui compromis, migranții vor fi mutați din Italia, Grecia și Ungaria în celelalte state membre. România, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria au votat împotriva cotelor obligatorii. Finlanda s-a abținut. Polonia, care s-a pronunțat inițial împotriva cotelor, a votat în cele din urmă pentru aceste cote.

Băsescu a argumentat că Europa se află acum sub un proces de islamizare.

7.000 reprezintă începutul. Este cota de anul acesta, pentru că este inadmisibil, la nivelul UE să forțezi cotele, iar pe de altă parte să nu spui care e strategia să stopăm fenomenul. Este procesul de islamizare a Europei, ne place sau nu ne place. Îi iubesc pe isalmici, dar pentru mine Europa este creștină. Acești oameni construiesc propiile lor reguli în interiorul statelor”, a mai spus ex-președintele.

Informații aferente planului prezentat anterior de șeful Comisiei Europene arătau că României i-ar fi revenit obligația de a găzdui peste 1700 de refugiați în cazul în care UE ar fi decis să primească 40 de mii de refugiați și peste 6000 în cazul în care numărul migranților distribuiți pe continent ar fi fost 160 de mii. Pentru 120 de mii de migranți distribuiți, numărul alocat României era de aproape 5000, conform paginadepolitica.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*