Băsescu susţine că DNA a procedat corect în cazul Olguţei Vasilescu

traian basescu

Traian Băsescu a declarat că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu pentru că aceasta a divulgat selectiv documente din dosar, afirmând însă că procurorii au partea lor de vină pentru că au folosit practica transmiterii de informaţii din dosare.

“Pe bună dreptate, DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu. De ce? În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean”, a declarat, marţi, preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a spus că în urma dezvăluirilor făcute, Olguţa Vasilescu a “devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1”.

“Şi ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1. Putem fi toţi de acord că acţiunea Olguţei este cel puţin incorectă, dacă nu ilegală”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că cei care au generat judecarea de către „popor” a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA.

“Şi, totuşi, cei care au generat judecarea de către popor a acuzaţilor au fost chiar procurorii DNA. Ei sunt aceia care au transmis către public, selectiv, din toate dosarele, documente incriminatoare împotriva celor pe care îi acuzau. Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, <<uitând>> de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte. Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA? Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovaţi judecătorii”, a subliniat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a conchis că doar un judecător poate spune dacă Olguţa Vasilescu a acţionat în legitimă apărare.

“Cu toate aceastea, consider că DNA a procedat corect solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu, pur simplu pentru că a încălcat legea. Sau poate Olguţa Vasilescu o fi în legitimă apărare? Doar un judecător ne poate spune credibil. Şi ne-o va spune azi”, a conchis preşedintele PMP.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *