Ultimele Știri

Băsescu: R.Moldova nu va fi membră UE. Se poate transforma într-un eşec de proporţii

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că Republica Moldova nu va fi membră a UE, precizând că această ţară, în care România a investit mult efort politic, se poate transforma „într-un eşec de proporţii”.

Întrebat dacă România a pierdut Republica Moldova, Traian Băsescu a spus că, după părerea sa, „neimplicarea la momentul formării Guvernului (de la Chişinău) înseamnă o Moldovă pierdută”.

„R. Moldova nu va fi membră în UE. După lecţia Ucrainei nu se mai face extindere în Est. Balcanii au rămas singura zonă în care UE se mai poate extinde”, a explicat fostul şef al statului, adăugând că „Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unire cu România”.

Întrebat dacă crede în unire, Traian Băsescu a spus că „depinde de oamenii politici din fruntea ţării dacă vor aduce argumentele necesare sau nu”.

El a mai spus că Rusia „nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici R. Moldova spre UE” şi şi-a exprimat convingerea că, după Ucraina, Bruxelles a înţeles că „s-a atins linia roşie pe care Moscova n-o mai acceptă trecută”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*