Ultimele Știri

Băsescu: Nu ştiam la numire că Tiberiu Niţu a tras la Revoluţie

Traian Băsescu şi Tiberiu Niţu

Traian Băsescu a scris, astăzi, pe Facebook că la numirea în funcţia de Procuror general ştia că Tiberiu Niţu are certificat de revoluţionar, motiv pentru care a fost încrezător că va finaliza dosarul Revoluţiei, despre faptul că acesta se afla printre „cei care au tras” aflând la finalul mandatului.

„La numirea în funcţia de Procuror General ştiam că domnul Niţu are certificat de revoluţionar şi că a primit 8000 mp de pămînt drept recompensă. Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei”, a scris, astăzi, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

El susţine că abia în ultimele săptămîni de mandat a aflat că Tiberiu Niţu a tras de la clădirea Televiziunii, pe care o apăra.

„În ultimele săptămîni de mandat am aflat că militar în termen fiind, a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi. Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie probabil. Dar abia atunci am înţeles că moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul revoluţiei”, a precizat Băsescu.

Fostul preşedinte se întreabă de ce Niţu nu i-a spus de la numire că a fost „printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită”.

Traian Băsescu a declarat, luni, că Procurorul general, Tiberiu Niţu, este suspect că „a tras la Revoluţie”, când era militar în trupele de Securitate şi probabil că „a împuşcat câţiva terorişti”.

Traian Băsescu a explicat, luni, la sediul PMP, că este suspect „cam la fel cum este Niţu.

„Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”.

În octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, „că atât a putut Primăria”, a precizat el.

La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.

Fostul şef al Parchetelor militare Dan Voinea a susţinut, într-un interviu din 2013, că actualul Procuror general Tiberiu Niţu „are în dosarul Revoluţiei o declaraţie în care recunoaşte că a tras la Televiziune”.

„El era atunci militar. Are certificat de revoluţionar acum, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989”, a spus Voinea.

Tiberiu NițuCiteşte şi: Procurorul general Tiberiu Niţu, de la militar trăgător, la revoluţionar în acte

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*