Băsescu: Nu poţi intra în competiţie şi să-ţi propui locul doi sau trei

Liderul PMP, Traian Băsescu, le-a cerut candidaţilor partidului pentru primăriile din judeţul Iaşi să intre în campanie cu mentalitatea învingătorului, nu cu gândul să ocupe locul doi sau trei, dând exemplul său din 2000, când a intrat târziu în bătălia pentru primăria Bucureşti şi a câştigat-o.

Traian Băsescu a spus, sâmbătă, la Iaşi, în faţa a aproximativ 700 de membri PMP prezenţi la lansarea candidaţilor partidului pentru primăriile din judeul Iaşi, că nu vrea să audă că PMP se bate pentru locul doi sau trei la primării, cerându-le candidaţilor determinare şi hotărâre.

„Nu poţi să intri în competiţie şi să-ţi propui locul doi sau trei. O să spuneţi că PMP e un partid mic. Şi ce dacă? Nu e chiar aşa de mic. Trebuie să plecăm de la mentalitatea învingătorului. În anul 2000, eram plecat cu treburi la Târgu Mureş, când m-a sunat liderul PD de atunci, Petre Roman, să mă cheme repede la Bucureşti. Am luat primul avion şi m-am dus la sediu, iar Roman mi-a spus că partidul e la patru la sută pe Bucureşti, iar candidatul la primărie avea doar unu la sută. Mi-a spus: «Traiane, trebuie să candidezi, să ridici scorul PD». Nimeni nu-mi dădea vreo şansă, dar eu voiam să câştig, nu doar să scot un procent bun pentru partid”, a declarat Traian Băsescu.

Liderul PMP a spus că partidul trebuie să aibă mentalitate de primul loc, nu să fie o formaţiune oarecare.

Totodată, Traian Băsescu a precizat că PMP trebuie să facă o campanie electorală cinstită, cu programe „realizabile şi credibile”.

„Vechile partide vor veni cu toate gogoşile, cu drum spre Lună şi câte şi mai câte. Să facem o campanie cinstită, cu proiecte care pot fi implementate dacă vom câţtiga alegerile”, a spus Traian Băsescu.

Filiala ieşeană a PMP şi-a lansat, sâmbătă, candidaţii la primăriile din judeţ, evenimentul având loc la Teatrul Luceafărul din municipiu.

La primăria municipiului Iaşi candidează din partea PMP, deputatul Petru Movilă, el cerându-le ieşenilor, în discursul său, să voteze oameni, nu sigle de partid.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *