Ultimele Știri

Băsescu: ”Noi nu am reuşit să integrăm romii şi integrăm acum mii de imigranți. Prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie”

Traian Băsescu continuă să refuze ideea venirii imigranților și declară că preferă să fie acuzat de ”xenofobie decât de prostie”, argumentând că imigranții reprezintă un real pericol în ceea ce privește securitatea României.

Fostul președinte spune că deși unii au început să-l acuze de xenofobie nu renunță la a-și susține ideea conform căreia imigranții reprezintă un risc și chiar dacă nu toți sunt teroriști, printre ei se găsesc și astfel de persoane.

„Cu marea poveste a emigranților, văd ca unii încep să mă acuze şi de xenobofie.Eu spun un singur lucru: acest val reprezintă un risc. Nu toţi sunt terorişti, dar printre ei sunt şi terorişti, nu toţi sunt oameni de proastă calitate, dar printre ei sunt şi aşa. Şi cine crede că integrează musulmani care trăiesc în atmosfera din statele arabe se înşală. Credeţi-mă, 12 ani am cărat ţiţei din porturi arabe. nd venea ora de rugăciune, acolo se opreau şi nu mai mişcai nimic. Nu spun că e un lucru rău, dar spun că amprenta culturală e atat de puternică, încât cine crede că integrează mase mari de musulmani, că îi trece la creştinism, se înşală. Iar integrarea nu însemnă doar să le dai de muncă, ci şi un proces de suportabilitate culturală”.

Pentru a argumenta incapacitatea României de a-i integra pe musulmani, care au o cultură total diferita de a noastră, fostul președinte demonstrează că România nu a fost în stare să îi integreze nici măcar pe romi, cu atât mai puțin pe imigranți.

„Printre ei sunt accente extremiste care îi duc să se certe, punându-şi bombe unii la alţii, nu cum facem noi, ne certăm unii cu alţii. Cred că e un risc de securitate şi de incapacitate de integrare reală. Noi nu am reuşit să integrăm romii hai să o spunem cinstit – şi integrăm acum mii de oameni care au altă credinţă decât noi. Mi-e dificil să cred”, a mai spus fostul preşedinte.

Băsescu spune că preferă ca CNCD-ul să îl acuze de xenofobie decât de prostie.

„S-ar putea CNCD-ul ăsta să constate că securitatea naţională e xenofobie, dar prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie”, a conchis Traian Băsescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*