Ultimele Știri

Băsescu își menține poziția: România ar face o mare greșeală să accepte refugiați

Traian Băsescu își menține poziția și se declară contra primirii refugiaților în România, declarând că țara noastră ar face cea mai mare greșeală să între în categoria statelor membre UE care acceptă refugiați.

Indiferent dacă refugiații provin din Siria, Magreb sau Afganistan, fostul președinte consideră că România nu trebuie să facă parte dintre statele care îi acceptă.

”Eu am spus și în intervenția mea de acum câteva zile, când am fost categoric împotriva unei poziții prin care România să accepte primirea refugiaților. Îmi mențin poziția că România ar face o mare greșeală să intre în categoria statelor membre care vor accepta refugiați, indiferent că sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan”.

Acesta argumentează că România poate găsi soluții în a refuza primirea imigranților:

”Vreau să spun un lucru. România și-a pus piloni în interiorul Consiliului European asupra Orientului Mijlociu, Asupra Libiei și Siriei, care sunt acum marile goluri, care îi pot folosi la o poziție prin care să spună: România v-a avertizat, dar ați luat-o pe cont propriu. Nu ne puneți să plătim o factură pe care voi ați generat-o”.

Fostul președinte atrage atenția asupra faptului că printre acești refugiați pe care plănuim să îi primim și de care ne este milă, intră și oameni finanțați de cei care dețin resurse petroliere în Siria și Irak pe care le valorifică.

”Povestea cu solidariatea trebuia să funcționeze atunci când România a atras atenția cu Siria și Libia, cu ce punem în locul dictatorilor. Și am pus Statul Islamic care își trimite oamenii peste mări. Pentru că Stat Islamic deține exploatări petroliere, deține în Siria și Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifică. Și în acest val de care ne e milă, intră și oameni finanțați de cei care dețin astfel de resurse”.

Băsescu declară că situația refugiaților este tristă și sunt vizibil chinuiți, dar ca președinte al țării ”în loc de inimă trebuie să ai o piatră”.

”Îi văd și eu că sunt chinuiți, dar când ești șef de stat în loc de inimă trebuie să ai o piatră. În condițiile în care avem un acord de la Dublin care spune clar că care sunt regulile UE cu privire la imigrația ilegală. Cine crede că astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se înșală profund”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*