Ultimele Știri

Băsescu: În schimbul moscheii trebuia să se construiască o biserică ortodoxă în Instanbul

Traian Băsescu și Recep Erdogan

Fostul preşedinte Traian Băsescu, care a pus bazele acordului bilateral dintre România și Turcia în vederea acordării unor terenuri pentru construirea unor lăcașuri de cult, l-a acuzat pe Victor Ponta că a „cedat”, iar biserica ortodoxă de la Istanbul nu va mai fi construită.

Traian Băsecu a reaminiti că de 14 ani sunt discuţii între România și Turcia privind construcţia unei moschei la Bucureşti simultan cu ridicarea unei biserici ortodoxe în Capitala turcă, care să poarte numele „Constantin Brâncovanu”.

„De peste 14 ani se poartă o discuţie la nivel bilateral între România şi Turcia, care vizează construcţia unei geamii sau moschei la Bucureşti simultan cu construcţia unei biserici ortodoxe la Istanbul, care să se numească «Biserica Constantin Brâncoveanu». Nimeni n-a îndrăznit până acum să cedeze la această paritate. Se pare că singurul care s-a găsit să cedeze este premierul Victor Ponta”, a spus Traian Băsescu la plecarea de la sediul PMP.

Fostul preşedinte a precizat că un astfel de proiect trebuia pus în aplicare când partea română primea terenul la Istanbul.

„Aţi văzut vreun teren la Istanbul pentru construcţia unei biserici care să se numească «Constantin Brâncoveanu»? Nu”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul șef de stat a criticat în nenumărate rânduri proiectul privind construirea unei moschei la Bucureşti şi i-a transmis preşedintelui turc Recep Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştină.

Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lî…

Posted by Traian Băsescu on jeudi 9 juillet 2015

moscheeCitește și: Muftiul Iusuf Murat: Construirea moscheii este benefică pentru siguranţa bucureştenilor

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*