Ultimele Știri

Băsescu, în delir: Prună, Kovesi nu este DNA! Ca orice analfabet instituţional, ministrul confundă persoanele cu instituţiile

traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că ministrul Justiţiei, Raluca Prună este ”un analfabet instituţional” întrucât confundă persoanele cu instituţiile, el referindu-se la declaraţia făcută de Raluca Prună într-un interviu acordat News.ro, potrivit căreia atacurile sale la adresa Codruţei Kovesi reprezintă ”o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.

”Prună să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie”, a scris Traian Băsescu.

El a adăugat că prezenţa lui Kovesi la DNA este limitată în timp, pe când instituţia va rămâne şi după plecarea actualului şef. ”Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne”, a conchis Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus, într-un interviu acordat News.ro, că recentele atacuri ale fostului preşedinte Traian Băsescu asupra şefei DNA Laura Kovesi sunt de neînţeles din moment ce tot el a numit-o la şefia parchetului anticorupţie şi că ia acest lucru ca pe o „întunecare temporară a raţiunii, care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.

Despre acuzaţiile lui Traian Băsescu la adresa şefei DNA, Prună a spus că acesta îşi demolează toate realizările din timpul mandatelor.  

„Este regretabil pentru mine să văd un preşedinte care a setat agenda anticorupţie, lucru adevărat, cel puţin în primul său mandat, să-l văd acum că, din motive pe care nu le înţeleg, demolează toate premisele acestui mandat”, a completat Raluca Prună.  

”Pentru mine este într-un fel surprinzător, într-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii înalte în statul român, care au fost în poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la vârful magistraturii, vin acum şi îi contestă pe cei pe care i-a propus sau i-au numit. Şi atunci iau acest lucru ca pe o întunecare temporară a raţiunii, care se justifică numai prin implicarea în dosarele penale. Implicare efectivă sau, nu ştiu, potenţială. E păcat că lucrurile se întâmplă aşa şi eu sper ca magistraţii care sunt atacaţi să nu se lase impresionaţi de acest lucru. Am văzut în ultimele luni la o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi, ca să spun cu nume şi prenume, şi cred că acest lucru se explică numai prin faptul că DNA merge acum cu motoarele complet turate”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*