Ultimele Știri

Băsescu: ”Îl voi acționa în instanță pe acest Vadim Tudor”

Fostul președinte, Traian Băsescu, declară că nu este implicat în dosarul jurnaliștilor din Irak și că nu își face griji din cauza redeschiderii acestuia. Băsescu îl amenință pe Corneliu Vadim Tudor că îl va acționa în instanță, el fiind cel care l-a denunțat pe președinte că ar fi luat din banii pe care statul i-a alocat răscumpărării jurnaliștilor români răpiți în Irak.

Băsescu spune că așteaptă ca justiția să se pronunțe, după care va acționa împotriva lui Vadim Tudor, deoarece îl acuză fără probe că ar fi implicat într-un dosar în care fostul președinte susține că nu are niciun fel de implicare.

„Ce vor decide instanțele, asta se va face. În ceea ce mă privește, nu am nicio îngrijorare cu redeschiderea acestui dosar. E vremea delatorilor, un delator de teapa lui Vadim Tudor poate să te târâie prin toate instanțele. Aștept să se pronunțe justiția și pe urmă îl voi acționa eu în instanță pe acest Vadim Tudor”, a declarat fostul presedinte, susținând că nu există nicio probă împotriva.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că au folosit în interes propriu o parte din suma oferită ca răscumpărarea, plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Suma pe care președintele de la acea vreme ar fi sustras-o este de aproape 4 milioane de dolari.

Corneliu Vadim Tudor își menține acuzațiile, aducând ca suport cartea fostului procuror, Ciprian Nastasiu. Traian Băsescu declară că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor: “S-au găsit alte formule”, a spus Băsescu.

Dosarul a fost deschis în urma plângerii depuse de Corneliu Vadim Tudor, însă la acea vreme s-a hotărât neînceperea urmăririi penale, datorată imunității de care beneficia Băsescu în calitate de președinte al României.

„Observ pasiunea revoluționarului Nițu de a redeschide orice dosar în care apare numele Traian Băsescu. E un proces de hărțuire a unui fost președinte, în mod categoric. Explicații nu am, dar am să mă apăr. Nu am teamă de faptele mele”, a adăugat fostul șef al statului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*