Băsescu îl critică pe Iohannis pentru absentarea de la summitul PPE: ”Este o greșeală că nu s-a dus, este în interesul României să fie acolo”

traian basescu

Traian Băsescu a criticat dezia lui Klaus Iohannis Pde a nu participa la summit-ul Partidului Popular Europea(PPE). Fostul președinte susține că este în interesul României ca Iohannis să meargă la aceste întâlniri.

Administrația Prezidențială a motivat absența șefului statului prin faptul că „programul președintelui nu-i permite să participe la summitul PPE”. Președintele Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul, declară că a discutat cu președintele despre faptul că nu poate veni la summit și menționează că se află în relații foate bune cu acesta.

„Respect decizia oricărei persoane care nu poate participa, mi-a spus personal că nu poate veni de această dată. Nu voi dezvălui motivele pentru care nu a putut participa, dar am discutat despre temele pe agenda summit-ului PPE, am discutat despre chestiuni legate de apărare şi altele. Relaţiile cu Klaus Iohannis sunt foarte, foarte bune după momentul în care a fost ales şi, apropos, am fost acolo în timpul campaniei pentru a-l susţine”, a spus Josep Daul, potrivit Hotnews.

Fostul președinte Traian Băsescu declară însă că este greșit că Iohannis nu s-a prezentat la acest summit.

”Eu am mers la aceste întâlniri pentru că le-am considerat foarte importante. Este o greșeală că nu s-a dus la summitul PPE. Liderii europeni știu ce să spună în summit, iar președintele României va afla la congresul Consiliului Europei ce au decis în cadrul PPE. Este în interesul României să fie acolo. Cred că nu este în regulă să spui că sunt președinte independent și nu mă duc”, a declarat Traian Băsescu, citat de evz.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *