Băsescu îl atacă dur pe Tăriceanu în scandalul evacuării sediului Intact

  • Adrian Marinescu
  • 16 februarie 2016
  • Politică
basescu

Traian Băsescu îl atacă pe Călin Popescu Tăriceanu după ce l-a chemat pe Dacian Cioloș la raport în fața Senatului, după ce ANAF a decis să pună în aplicare o decizie definitivă a justiției din România, respectiv evacuarea sediilor ocupate de firmele din trustul Grivco. 

„E o acţiune în aplicarea legii. E cunoscută relaţia dintre mine şi Antene şi n-aş comenta evenimentul, dar cred că e aplicarea unei hotărâri judecătoreşti, nu cred că poate fi pusă sub semnul întrebării”, a declarat Traian Băsescu despre evacuare clădirilor ocupate de firmele trustului Intact.

„Ce mi s-a părut ilegitim a fost acţiunea de azi a preşedintelui Senatului şi a Cenatului în ansamblu, unde PSD, UNPR, PNL şi UDMR au votat pentru chemarea premierului Cioloş în faţa Senatului, să dea explicaţii de ce ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti. Mi se pare că oamenii ăştia nu mai înţeleg nimic din democraţie. Din câte ştiu, trustul Intact are 2-3 studiouri la Romexpo, are închiriat teatrul Excelsior, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct, deci cred că suntem într-o farsă care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare.

Mă întreb ce ar face domnul Tăriceanu dacă un cetăţean primeşte o hotărâre judecătorească definitivă şi nu se supune ei? Îl cheamă pe Cioloş? Sau statul se duce şi-l face ţăndări pe cetăţean şi-l pune să execute hotărârea? E îngrădită libertatea de expresie când ai 2-3 studiouri? Chiar aseară, emisiunea s-a transmis din locaţia de la excelsior… deci s-a transmis din afara sediului Intact”, a mai declarat Băsescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *