Băsescu: „I-am spus verde în faţă lui Voronin, hai, în Parlament mergem amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte”

  • Adelina Mitrache
  • 25 ianuarie 2016
  • Politică
basescu-republica-moldova

Traian Băsescu susţine că i-a propus fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, pe vremea când se afla la Cotroceni, unirea dintre România şi Republica Moldova şi chiar s-a oferit să îi cedeze preşedinţia României Mari.

De Ziua Uniri Principatelor, Traian Băsescu a reluat ideea lansată în timpul mandatului său, potrivit căreia următorul proiect de anvergură al României, după intrarea în UE şi NATO, este unirea cu Republica Moldova.

„Eu i-am spus verde în faţă, hai, în Parlament mergem amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi dăm votul în Parlament. Şi atunci, Voronin a început să dea cu pietre peste frontieră, să introducă viza, a făcut toate nebuniile… Un Voronin care trebuie să vă spun că mulţi au spus că a fost KGB-ist, el a fost miliţian, deci şi mai puţin nobil decât KGB-ist”, a mărturisit Traian Băsescu, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului.

Fostul preşedinte a subliniat că principalul obiectiv major al ţării noastre şi al noii clase politice va rămâne unirea cu vecinii noştri de peste Prut.

„Această nouă clasă politică pe care cred că o vor genera alegerile din toamna îşi va asuma obiectivul de ţară, unirea cu Republica Moldova… Unirea României cu Republica Moldova este singurul drum corect şi demn de o clasă politică bună, rea, cum este, care şi-a atins obiectivele majore”, a mai spus Traian Băsescu.

Vladimir Voronin a declarat, în 2013, că Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că îl sună noaptea în stare de ebrietate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *