Ultimele Știri

Băsescu este mulțumit de faptul că românii emigrează în Marea Britanie

Emigrarea românilor în Marea Britanie este benefică pentru economia României, deoarece menține redusă rata șomajului din țară, a sugerat președintele Traian Băsescu într-un interviu pentru postul BBC Radio 4, citat de The Telegraph. Traian Basescu a declarat că exodul cetățenilor români în Marea Britanie a echilibrat balanța de plăți a țării, în condițiile în care aceștia trimit bani înapoi acasă.

„Realitatea că o parte dintre cetățenii români decid să își găsească tot mai mult un loc de muncă în afara țării este un lucru care ne ajută foarte mult, menținând rata somajului la un nivel rezonabil”, a spus șeful statului.

El a adaugat că banii trimiși în țară de muncitorii români au susținut economia: „În timpul perioadei de criză, remiterile românilor din străinătate ne-au menținut practic echilibrată balanța comercială externă”.

Președintele român a mai afirmat că imigranții români nu depind de ajutoarele sociale și sunt hotărâți să se susțină singuri, dar că este puțin probabil ca ei să revină în țară până când salariile din România nu ajung la nivelul celor din restul Europei.

„Aș vrea să se înțeleagă lucrul acesta: de îndată ce condițiile economice din România o vor permite, vom fi pregătiți să îi chemăm înapoi. Romania are nevoie de acești oameni”, a declarat el pentru BBC Radio 4.

„Sunt oameni care înțeleg că statul nu este cel care are obligația – ca în perioada regimului comunist – de a avea grijă de viața fiecăruia. Am fi fericiți să-i avem înapoi acasă – probabil de îndată ce salariile din România se vor apropia de nivelul celor din Marea Britanie, Franța, Italia sau Spania”, a adăugat Traian Băsescu.

Totuși ceea ce nu vrea să înțeleagă președintele sau se preface că nu înțelege este un singur lucru: – românii care au emigrat în Marea Britanie nu au plecat de bunăvoie ci de nevoie, pentru că statul român nu are capacitatea de ași proteja proprii cetățeni. Acei oameni, cel mai probabil nu se vor mai întoarce în România, chiar dacă va curge lapte și miere, pentru că ei au plecat mâhniți și dezamăgiți de situația actuală, în care se află țara noastră. În privința banilor trimiși în țară președintele poate sta liniștit, pentru că în curând acei oameni se vor stabili complet în țările de adopție și statul român nu va mai primi nici un leu de la ei.

România nu se poate apropia de salariile din Marea Britanie, Franța, Italia sau Spania, pentru că promovează legi și ordonanțe de guvern imbecile care stopează economia. Chiar și Bulgaria se dezvoltă și crește economic mai bine decât România, în urma adoptării unui pachet economic de reducere a impozitelor și taxelor.

Potrivit The Telegraph, numărul românilor și bulgarilor care traiesc în Marea Britanie se ridică în prezent la 177.000 – de peste cinci ori mai mare față de acum șapte ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*