Ultimele Știri

Băsescu despre refugiați: ”Peste 2-3 ani s-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou. Eu îmi fac datoria să avertizez românii”

Traian Băsescu continuă să se opună venirii imigranților în România, de această dată avertizând românii că dacă țara noastră primește imigranți, ne-am putea trezi cu ”bombe la metrou”.

Fostul președinte s-a arătat deranjat de atitudinea pe care a afișat-o Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, care a precizat că afirmațiile făcute de fostul președinte sunt în atenția Consiliului.

”Sunt absolut siderat de atitudinea publică a domnului președinte (n.r.Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD). Eu nu am spus că musulmanii sunt toți teroriști, am spus că printre refugiați în mod categoric sunt și teroriști.

Am atenționat asupra faptului că printre minoritățile șiită și sunnită în Statele Arabe este o profundă adversitate și că își pun bombe unii la alții și am avertizat privind securitatea țării mele. Eu m-am referit strict la România, nu la Europa”.

Acesta declară că dacă s-ar mai afla în funcția de președinte al României, nu ar fi de acord ca în România să se facă o relocare a imigranților, avertizându-i pe cei care sunt de acord cu venirea imigranților, că ”peste 2-3 ani s-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou”.

”Dacă aș fi președinte, nu aș fi de acord ca o astfel de relocare să se facă în România. Am avertizat că peste 2-3 ani s-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou.

Și dacă domnul președinte al CNCD dă scris că nu se va întâmpla așa, eu zic să îl ascultați pe el, dacă nu, eu zic să ascultați avertismentul unui fost șef de stat. Eu judec din punctul de vedere al unui fost șef de stat.

Fie că vorbim de Realitatea, Antena 3 sau România TV, înțeleg că sunt într-o acțiune furibundă împotriva mea, dar experiența mea de 10 ani mă obligă să avertizez public.

Aș fi vrut să văd o dezbatere despre problema refugiaților și o hotărâre a Parlamentului României legată de problema refugiaților. Nu aș vrea ca acceptarea unui număr mare de refugiați să ducă la instalarea unui stat polițienesc (n.r. în România).

Eu consider că îmi fac o datorie publică. Sigur, instituțiile statului vor să mă facă să tac. Resping această atitudine a președintelui CNCD. Eu îmi fac datoria să avertizez românii”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*