Ultimele Știri

Băsescu, despre Ponta și Iohannis în problema pădurilor: Amândoi au câte ceva de ascuns

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat scandalul dintre premierul Victor Ponta și Klaus Iohannis pe tema Codului Silvic.

„În problema pădurilor, amândoi sunt doi diletanți, fiecare vrea să facă scor politic și îi doare drept în partea de dinapoi de realitatea pădurii”, a precizat Traian Băsescu la B1 Tv.

În opinia sa, Iohannis începe „să se trezească” și să își dea seama că are de-a face cu un premier „perfid, ce beneficiază de o propagandă formidabilă”.

Băsescu susține că Ponta l-a făcut pe Iohannis direct responsabil de trafic de influență în problema lemnului, „prin niște manevere de o perfidie incredibilă”, cu toate că socrul șefului Guvernului, Ilie Sârbu, „a patronat timp de 10 ani contractul firmei austriece” Holzindustrie Schweighofer.

„Având aceste elemente, Iohannis parcă e – vorba unui domn din presă – „marele mut”, adică e foarte greu să fii bătut de Ponta în partea de dinapoi când ai aceste elemente, când chiar familia premierului e implicată în acest jaf”, a opinat Basescu.

De asemenea, fostul președinte i-a criticat pe cei doi lideri politici ai României pentru că nu rezolvă disputa într-un mod foarte simplu, în opinia sa, anume respectând Tratatul de la Lisabona al Uniunii Europene.

El a făcut referire la articolul 191 din acest tratat, care precizează, la primul punct, că politica UE se bazează, printre alte obiective, și pe „utilizarea prudentă și rațională a resurselor naturale”.

„Am văzut că Ponta scoate ordonanță de urgență, prin care stopează exportul de cherestea și bușteni, timp de trei luni. E o escrocherie de ultimă speță, copacul e protejat în toată Uniunea cât timp e în picioare, în momentul în care a fost tăiat, el devine marfă și la ăla nu mai poți să pui restricții. Se vede că amândoi au câte ceva de ascuns”, a spus fostul președinte.

 

Acesta crede că în loc să limiteze exportul de cherestea și bușteni, Ponta trebuia „să vină cu un program de raționalizare și de folosire prudentă a pădurii”.

De asemenea, el a observat că și Iohannis evită invocarea articolului 191 din Tratatul UE. „Amândoi ocolesc soluția legală, ceea ce mă face să cred că nici unul, nici altul, nu-s atât de nevinovați”, a opinat acesta.

La finalul intervenției telefonice de la B1 Tv, Băsescu l-a criticat pe Iohannis pentru interviul dat în limba germană.

„E inadmisibil ca Iohannis să vorbească mai mult în presa germană” decât în cea din România, a precizat fostul președinte al țării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*